Periode 2021

Terug naar menu zomer 2021

rudy

Verslagen gedurende de zomer tot 21 september 2021(z2021-05)

   


2021periode zomer04 2021periode zomer01 2021periode zomer04

Het eind van de zomer, maar met al wel het begin van de metrologische herfst per 1 september 2021.


Woensdag, 1 september 2021.

Vandaag is het bewolkt en zomber weer. Donderdag, 2 septembet 2021Vanmorgen de camper overgedragen aan de nieuwe huurders. Trudy moest thuis blijven daar de monteur voor de defecte afwasmachine zou komen. De overdracht van de camper ging vlot Het probleem met de afwasmachine werd helaas niet opgelost. De monteur is ruim 1 uur bezig geweest. Na vervanging van diverse onderdelen, alsmede de centrale printplaat lukte het nog steeds niet. Uiteindelijk lijkt het er op dat de hele machine zal moeten worden vervangen. Het zal nog wel even duren voordat de vervanging kan plaats vinden daar er een enorm gebrek is aan onderdelen door Corona en dat nog steeds de fabrieken in China niet voldoende produceren.

We worden gebeld voor een nieuwe afspraak.

Aan het eind van de middag heb ik weer een afspraak voor de Fysio met een voor mij nieuwe therapeut Tim. De fysio was  heftig. Ik werd aan de toestellen gezet met loopband, traptoestel voor je bovenbeenspieren te versterken en tenslotte het roeiapparaat. Pfff!!

Toen ik thuis was viel ik soms in slaap van vermoeidheid.


Donderdag, 2 september 2021. Vandaag bericht gehad van Inventum dat we volgende week een nieuwe vaatwasser krijgen. Dat zal volgens de planning dinsdag worden, We krijgen mandag nog de tijd door.

We kregen de afgelopen dagen nog het trieste bericht van onze vriendin Anneke, dat haar partner Kees plots was overleden. Maandag is de uitvaart. Kees was al geruime tijd ziek, maar telkens krabbelde hij weer op.

Maar nu is het over. Jammer, hij had nog zoveel plannen. Onze teckel Sjaak zal Kees missen voor de vele snoepjes die Kees hem altijd gaf.  Kees was van een vriend die heel sociaal was. Zijn vroegere beroep was notaris in Warmond. Anneke leerde hem 2017 kennen op de kamping. Kees had een zware tijd achter de rug. Het klikte tussen die twee en  hebben daarna een aantal mooie, gezellige jaren gehad. Toen wij eind 2019 op de camping in Albir Spanje verbleven met onze camper waren zij daar ook. Het was erg gezellig. Kees was de afgelopen jaren met zijn gezondheid hard achteruit gegaan. Maar zo snel hadden we dit einde niet verwacht. Volgende week maandag wordt Kees gecremeerd in Leiden.We wensen Anneke heel veel sterkte toe met dit verlies.


Dinsdag, 7 september 2021.

Gisteren zijn we naar de uitvaart van Kees geweest. Kees was lid geweest van het Warmonds Schippertjeskoor die oude Hollandse Sjanti-liederen zingen. Dit koor heeft hem bij zijn uitvaart mooi toegezongen met de muziek waarvan hij zo veel hield. Erg indrukwekkend allemaal. Er waren veel vrienden aanwezig en wij konden de uitvaart zien via een Podcast op een groot scherm in het Van de Valk Hotel in Leiden. Na afloop hebben we Anneke en haar dochter Sandra nog even gesproken. We hebben elkaar beloofd zeker contact te houden. Misschien zien we elkaar hopelijk weer eind van dit jaar in Spanje.

Verder is het afgelopen weekend rustig geweest. Ik ben nog wezen maaien bij de caravan.Het gras was weer flink gegroeid en maaien was weer nodig. Ik heb de opdracht van Allard gekregen  om de heg snel aan te pakken, daar hij de heggeschaar spoedig  nodig heeft. Maar in het weekend kan je die klus niet uitvoeren daar er dan veel auto’s geparkeerd staan aan de andere kant van de heg. Die klus moet doordeweeks gebeuren als het rustiger is. Anders kunnen de afvallende takken die auto’s beschadigen. Morgen wil ik weer naar de caravan gaan. En zien of ik dan aan de slag kan met de heg.

Vandaag hebben ze dan de nieuwe vaatwasser geïnstalleerd en de oude vaatwasser afgevoerd. Ik hoop dat dit exemplaar het langer gaat doen dan de oude. Ik moet wel zeggen dat door Inventum Nederland het probleem soepel werd opgelost. Klasse!!. De start was moeilijk doordat onze leverancier niet wilde mee werken en het probleem weer bij ons neer legde en ons naar Inventum Nederland stuurde omdat het volgens hem fabrieksgarantie was en daar wilde hij niet voor doen. Het is nu hopelijk opgelost en vanavond gaan we hem uitproberen.. Dat was het voor vandaag.
Zaterdag, 18 september 2021. Afgelopen dagen erg veel last gehad van mijn Menière.  Gisteren was een van de heftigste aanvallen. Ik voelde die wel aankomen, maar was mijn medicijnen vergeten. Ik was in de caravan  om te gaan maaien. Maar toen ik uit de auto stapte voelde 9k dat het fout ging en heb Trudy gebeld om de medicijnen te brengen. Ondertussen kwam de aanval dichterbij en werd ik erg duizelig. Tegen de tijd dat mijn medicijnen er waren was het fout en begon ik te braken. Ik heb ervaring met deze ziekte die ik 14 jaar geleden ook als eens gehad heb. Toen kreeg ik hier medicijnen voor. Maar die schijnen volgens de deskundigen niet meer aanbevolen te worden, maar voor mij deden ze dat wel in de periode 2008 tot begin 2019. De eerste aanval na het stoppen van de genoemde medicatie kreeg ik in januari 2020, juist voor de Corona periode in Spanje. Dit jaar heb ik al vele (soms bijna) aanvallen gehad en heb dit gemeld aan mijn huisarts. Soms zelfs 2 aanvallen per week en doe je feitelijk niets meer en ben je uitgeteld. Gisteren was het een heftige aanval, waarna ik me nog steeds “rottig” voel en dat zal nog wel even aanhouden weet ik uit ervaring. Ik krijg nu volgende week via mijn huisarts weer mijn oude medicijnen terug en hoop dat die weer gaan werken. Trudy heeft me gelukkig gistermiddag weer naar huis kunnen krijgen en nu maar afwachten tot het weer over gaat. Snel wil ik nu naar een KNO-arts om te zien of er nog iets anders mis mocht zijn.


De zomer is nu bijna voorbij en zitten nu tegen de herfst aan. Er kunnen nog best mooie perioden komen en de temperatuur is nog altijd goed. Maar dat kan snel veranderen weet ik uit ervaring. Als het allemaal door gaat zoals we willen, gaan we dit jaar weer overwinteren in Spanje. Als eerste willen we in Albir/Altea naar onze vrienden gaan op onze vaste camping Cap Blanch aan de boulevard. Daarna zien we het wel. Enige jaren geleden hebben we in het voorjaar een rondreis gemaakt langs de Spaanse oost/zuid kust. Misschien zit dat er nu ook in. Maar dat zullen we dan wel zien als het zo ver is.

Voorlopig moet eerst dat gedoe met die Menière over zijn.

2021periode zomer01 2021periode zomer01

Recreatiepark De Kooi, Stolwijk

Woensdag 15 september 2021.  De afgelopen periode zijn we wat vaker bij de caravan geweest. Ik ga iedere week maaien. Maar het verblijf is soms maar voor een enkele dag door allerlei verplichtingen. In het weekend zijn onze vrienden Marijke en Renee, die we kennen uit Spanje, bij ons op bezoek geweest op onze camping. Het  weer was goed en we hebben heerlijk in de zon kunnen bij kletsen. Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Het gaat op dit moment gelukkig goed met Renee. Hij heeft een zware tijd achter de rug.

Ik heb wat foto’s gemaakt van onze camping. Het ziet er allemaal mooi uit. Maar ik zie daar geen toiletgebouwen met WC en douches. Maar daar zullen wel oplossingen voor zijn. Het moet allemaal zelfvoorzienend zijn. Ik weet alleen niet hoe het met de kort-kampeerders gaat met die toercaravans, want die staan er ook tijdens de zomermaanden. Het blijkt een enorm groot terrein te zijn met veel chalets.en een paar stacaravans.


Gisteren ben ik naar de Fysio gegaan. Het accent ligt op dit moment veelal op conditietraining met diverse apparaten. Door Corona was mijn conditie toch flink afgenomen, ondanks dat het fietsen toch was door gegaan. .Ik was gisteravond compleet uitgewoond en zat op de bank telkens weg te dommelen.


Vandaag is de camper voor de laatste keer dit jaar terug uit de verhuur. Er bleek weer opnieuw weer een slotje van een van de kastdeurtjes kapot te zijn. Grrr. Bovendien werkt de airco van de camper niet. Hij blaast wel, maar wordt niet koud. Als wij dit jaar nog naar Spanje willen moet dit zeker opgelost worden.  Tenslotte is de pook van de handrem weer verbogen. Zo is er altijd wat. Maar verder zag de camper er goed schoon uit.

We hebben de camper na inspectie direct weer naar de stalling gereden. Telkens als ik dan weer in de camper rijd is het een feestje  De camper rijdt als een zonnetje. Geweldig!!!

De huurders zijn in Oostenrijk en Slovenië geweest en hebben daar prachtig weer gehad. Ze waren heel enthousiast over hun ervaringen met deze camper. Nu, daar doen we het toch voor?  Dat was het wel weer.Dinsdag, 21 september 2021. Vandaag is het de laatste zomerdag.

De zomer is morgen weer voorbij en de officiële Herfst is dan begonnen. Het weer is gelukkig nog heel goed met prachtige temperaturen onderweg van ruim boven de 20 graden. Ik ben vanmorgen wezen fietsen en het was heerlijk. Het was wel fris toen we vertrokken. De bestemming was  Hitland in Nieuwerkerk aan de  Hollansche IJssel. Een bekende bestemming voor ons, , maar Johan en Adrie brengen altijd wel een stukje variatie in de uiteindelijke tocht.. Dat is altijd leuk. Toen we op het golfterrein in Hitland aankwamen was het behoorlijk druk. We hebben daar heerlijk buiten in de zon onze koffie gedronken. Daarna zijn we via de snelste route weer naar huis gereden.

Gisteren heb ik nog contact gehad met mijn zeilvriebd Ad in Raamsdonk. Hij blijkt nu ook een vorm van de ziekte van Menière te hebben. Daar ken ik alle symptomen uit ervaring van, helaas. Ik hoop dat het gauw weer beter met hem gaat. Vandaag heb ik mijn zoon Marc gebeld en daar gaat alles ook zijn gangetje. De kleinkinderen zitten nu allebei op de Middelbare School en het gaat goed met ze. Dat was het voor vandaag.

Het blijkt een heel mooi, groot recreatiepark te zijn met grote plekken met faciliteiten voor kleine kinderen.

met mooie “doorkijkjes”….

“Golfbaan Hitland” in Nieuwerkerk