Periode 2021

Terug naar menu zomer 2021

rudy

Verslagen gedurende juni/juli 2021(z2021-02)

   


2021periode zomer01 2021periode zomer03 2021periode zomer01 2021periode zomer03 2021periode zomer01

Vaderdaglunch op restaurant

De Houtse Meeren

Het bouwproces van ons schuurtje.

Zomer 2021, v/a 21 juni 2021


Zondag, 27 juni 2021. Vandaag was mijn uitgestelde vaderdag aan de beurt. Voor mijn kinderen en wij kwam  de afgelopen officiële vaderdag niet goed uit. Wij hadden een verjaardag op die dag van de schoonzus van Trudy (Mary) aan wie beloofd was dat we zouden komen. En mijn kinderen komen altijd op een andere dag daar zij vaak in het weekend moeten werken. Maar mijn kinderen hadden dit keer weer eens heel creatief iets bijzonders georganiseerd, een lunch op een heel bijzondere plaats. Marc had gereserveerd bij De Houtse Meeren, vlak bij Oosterhout. Zowel Marc als Natasha kregen op die dag hun eerste Corona vaccinatie. En die waren uiteraard heel belangrijk voor ze. De een om ca.12 uur in Tilburg en de ander om ca 16.30 uur in Waalwijk. Dus de reservering moest daar tussen in gebeuren. Ik had de locatie al;s vroeg in mijn navigatie gezet en op Internet het restaurant bekeken. Dat zag er allemaal prachtig uit.

Om even voor 12.00 uur gingen we op weg naar De Hout. Het was gelukkig zonnig weer en daarom was het mogelijk lekker buiten te tafelen. Ook Sjaak kon mee en tegen 13.00 uur arriveerden we bij het restaurant. Toen de navigatie zei “bestemming bereikt aan de rechter kant van de weg??” was het nog even onduidelijk waar we moesten zijn. We stonden op een kruizing tussen bomen en we zagen het restaurant nog niet. Dat bleek later aan de linker kant te liggen. Het was wel even onduidelijk, maar uiteindelijk kwamen we op de parkeerplaats van het restaurant aan. Het was, zoals ik al op Internet  had gezien, een mooie locatie aan een groot meer. We waren de eerste van de familie die arriveerden. Maar na even wachten kwamen Marc en de kleinkinderen er aan. We kregen eerst een tijdelijke tafel in een grote tent aan het water, en later werd voor ons gezorgd voor een tafel buiten aan het water. De lunch was heerlijk!! Ik nam een heerlijk lijkende proeverij met 3 broodjes burger met een puntzak friet en de anderen namen ook een van de heerlijke lunch gerechten. Prachtig verzorgd allemaal.. Het was erg gezellig en we zaten heerlijk in de zon met zicht op het prachtige meer. Zeker een locatie om te onthouden voor de toekomst. Daar Marc om 16.30 uur zijn Corona vaccinatie  (Pfizer)  in Waalwijk zou krijgen gingen we op tijd weer naar huis. Het was een prachtige middag geweest.


Maandag, 5 juli 2021. Het afgelopen weekend was het weer erg wisselvallig. Er ontstonden hevige regen- en donderbuien. Afgelopen zaterdag was het plan om ons nieuwe schuurtje te bouwen. We hadden de bestelde pakketten al enige tijd binnen. We hadden al enige tijd om ons heen gevraagd om ons te helpen, maar die hadden het allemaal te druk. Daarop heeft Trudy Allard gevraagd en die besloot ons te helpen. Ik had van de bouwplek de graszoden verwijderd om middels stampen en harken de ondergrond een beetje vlak te krijgen. Maar dat lukte slecht door problemen met met mijn rug. Ik had donderdag en vrijdag twee kruiwagens geel zand op gehaald, maar toen ik daarna weer nieuw zand wilde halen stak de campingbaas daar helaas een stokje voor . Deze wilde op onze plek niet meer geel zand in de grond hebben. Jammer!! Dat betekende dat de bouwplek niet vlak kon worden gemaakt. Allard had zaterdag bijna de hele dag nodig om eerst de tegelvloer goed te leggen om daarna de opbouw van het schuurtje aan te pakken. Hij had veel tegenslag daar de handleiding vaak erg onduidelijk was. Maar aan het eind van de dag stond de schuur er. Deze schuur is nu veel ruimer dan die wij in Zeeland hadden. Toen de schuur net stond kregen wij een hoosbui en  het schuurtje hield het goed droog. Tegen 20.00 uur hingen de deuren er in en was de klus geklaard. Later in de avond lagen de deuren er weer uit. De schroefjes waar mee de deuren waren op gehangen bleken te kort. Ik heb die weer gemonteerd, maar ik zal vandaag langere en dikkere schroeven moeten halen. Anders liggen die deuren er komende week er weer opnieuw uit. Tijdens de bouw waren de kleinkinderen er ook en die hebben zich dan ook goed vermaakt met oma Trudy.

Daarna hebben wij die nacht voor het eerst in de caravan geslapen.

Gisteren heb ik als laatste handeling nog even de schuur vast gezet op de tegels.

Donderdag heeft de schotelmonteur zijn klus niet kunnen af maken. Hij heeft wel een nieuwe schotel met kop geplaatst. Maar hij kreeg het systeem niet aan de praat. We hebben aldus nog steeds geen TV-beeld. Hij heeft het probleem neer gelegd bij zijn leverancier, maar heeft nog geen oplossing voor ons. Nu maar weer afwachten tot er een oplossing is. Grrr!!


Woensdag, 7 juli 2021.  Vandaag is het bewolkt met soms even de zon er bij. De temperatuur is goed (ca 22 C).  Vandaag komen Cherry en Frans eten. Gisteren heb ik al het toetje, Teramisu, gemaakt. Ik maak dat altijd met als basis bitterkoekjes in plaats van lange vingers. Het eindproduct staat nu al een hele nacht in de koeling. Dus dat wordt vanavond smullen!!

Trudy is nu het hoofdgerecht aan het maken . En dat zal wel lukken. Ik hoop, als ik tijd heb, vanmiddag nog even naar de caravan te kunnen. Dan kan ik de schroefjes in de deuren van het tuinhuisje vervangen, om daarna het nieuwe hangslot plaatsen zodat het tuinhuis op slot kan. Dat geeft toch een beter gevoel. Verder is het plan het vandaag verder rustig te houden. Ik heb nog steeds last van mijn laatste Minière aanval van maandag. Ik blijf nog steeds wat duizelig. Het was mijn tweede aanval dit jaar, niet leuk allemaal.

Maar ik heb er nu gelukkig medicijnen voor, zodat het niet helemaal door zet. Want dan zou ik me een week beroerd voelen. We zullen zien.

Ik morgen weer maaien als het nog droog is. Want in deze periode van het jaar groeit het gras snel. Daarna ga ik dan wat foto's maken van het nieuwe tuinhuisje. Verder geen nieuws te melden.


Zaterdag, 10 juli 2021. Vanmorgen heb ik weer opnieuw een Menière aanval gehad. Toen ik wakker werd draaide weer alles om me heen. Ik heb gauw mijn medicijnen ingenomen, maar het duurde naar mijn gevoel  erg lang voordat deze werkten.  Zo’n aanval heeft toch veel effect op je lichaam. In de praktijk duurt het een week voordat je je weer goed gaat voelen en soms duurt dat zelfs langer. Het wordt toch tijd eens naar de huisarts te gaan, want dit is niet leuk. Ik ben de afgelopen dagen nog even naar de caravan geweest en heb daar het gras weer gemaaid. Verder heb ik een stel schroeven van de schuurdeurtjes vervangen die te kort bleken. Toen Allard klaar was met zijn bouwklus lagen de deurtjes toen ik ze na afloop dicht deed er direct al uit. Ik heb toen de ringetjes van de schroeven verwijderd, waardoor de schroeven meer houvast kregen en steviger aangedraaid konden worden.. Maar de volgende dag heb ik bij de Gamma iets dikkere en langere parkers gehaald. Bovendien heb ik het schuurtje nu op de hoeken op de plavuizen vast gezet. Een tegenvaller was dat het slot niet paste. De handgrepen van deze deurtjes staan bij het afsluiten te ver uit elkaar voor dit slot. Volgende week ga ik proberen het slot om te ruilen. Vandaag hebben we de zon nog niet gezien en gedurende de middag begon het zelfs wat te miezeren. Dit was het voor vandaag.


Woensdag, 14 juli 2021. Gistermiddag de camper naar de APK gebracht. Toen ik weg reed van de stalling bleek het waarschuwingslampje voor de service-accu knipperde ten teken dat de accu leeg was. Vreemd, dat ik met mijn nieuwe daglicht/zonnepanneel niet verwachte. Ik had toen geen tijd om de oorzaak te zoeken. We moesten door naar de garage voor de APK.

Ik heb bij de garage afgesproken dat ze de camper die nacht aan het stopcontact van 220V zouden aansluiten. Vanochtend bleek dat de stalling de afspraak helaas over de accu niet had uitgevoerd. Als de camper naar verwachting vandaag klaar is ga ik alsnog eerst naar de stalling om het zonnepaneel te laten controleren. Daar was nu feitelijk het nieuwe zonnepaneel voor om dit soort situaties te voorkomen.

Verder had ik vanmorgen nog steeds steeds last van duizelingen  Op dit moment vandaag 12.00 uur, zijn de duizelingen gelukkig weer weg.


Vervolg Woensdag 14 juli 2021.

Gisteren ben ik hiervoor naar de dokter geweest. Maar daar werd ik niet wijzer. De werking van mijn oude medicijnen (Betahistine) wordt nu blijkbaar betwijfeld, Maar ik had er 14 jaar geleden toch goede ervaringen mee.

Ik moet, als de aanvallen aanhouden maar naar een KNO-arts gaan. Voor de overige klachten moet ik weerstand bieden aan de gevolgen van het ouder worden was het advies van de dokter.……..


Vanmiddag hebben we de camper opgehaald bij de garage. De camper was weer APK goed gekeurd voor een jaar. Afgelopen nacht heeft de garage op mijn verzoek de service-accu opgeladen en alles werkt weer. We hebben de camper daarna bij de stalling afgeleverd. Ze gaan daar nu uitzoeken hoe de accu, nu met een zonnepaneel, toch leeg kan geraken. Dat zou niet moeten kunnen…..

Morgen horen we de uitslag. Het wordt nu kort dag, daar vrijdag de nieuwe huurders de camper komen ophalen. Ik hoop dat het probleem op tijd opgelost wordt.


Donderdag, 22 juli 2021. Afgelopen week hebben we in de caravan door gebracht. Het was nog even spannend of de TV het zou doen. Ik had een 2e smartcard aangeschaft daar ons originele kaartje dan tijdens de verhuurperiode van de camper altijd met de camper mee gaat en wij in de caravan dan geen TV hebben. Maar nu, daar we nu een extra kaartje voor een half jaar hebben voor de zomer, is dat oprobleem opgelost, Na weer een langdurig activatieproces lukte het om beeld te krijgen. Het nieuwe extra kaartje moet nu voortaan in de caravan blijven.

Het weer was prachtig. Voor Trudy was het soms te warm, maar ik kon er goed tegen. We kwamen vorige week zaterdag aan en ik kon meteen beginnen met maaien. Telkens toch een flinke klus , daar het gras bij deze temperaturen en vochtigheid super hard groeit. Ik had deze keer mijn PC mee genomen, daar we nu een langere tijd weg blijven. Het benodigde Internet krijg ik dan via mijn smartphone. Dit vooral, daar het voor mij toch handiger is om een normaal toetsenbord te bedienen, dan dat super kleine digitale “toetsenbord”  van een smartphone. We hebben lekker ontspannen buiten kunnen leven en de ruiten en de horren van de caravan eens goed schoon kunnen maken, om daarna nog veel meer kleine klussen te doen. Verder wordt voor ons gevoel de caravan nu eindelijk steeds meer ons “buitenhuisje”. Dat was het voor vandaag.